tisdag 31 december 2013

Nyårssammanfattning av Orgelåret 2013 - with The Big Fours!

Hallojsan, alla orgelivrare, -svärmare, -fantaster, -entusiaster, -intressenter och -beundrare i denna vida värld! :-)



Hoppas innerligt att allt är fint med er och att ni tycker er ha haft en skön avslutning på detta året... För i skrivande stund är ju ett sprillans NYTT år på väg att randas, och det med stormsteg!!! (i skrivande stund är det blott ca. 7 timmar kvar av det nuvarande året, så visst är det hög tid att bli klar med denna årssammanfattning nu, ögonaböj... - fokuserat på mina egna erfarenheter)

För att komma till saken - efter att under det gångna året (fjolåret, höll jag på och säga...;) så  så känns det som en fröjd för mig att återigen uppleva att jag åtminstone besitter en (eller, ur ren önskelägessynpunkt, kanske dussinfaldiga!) ansats, kraft, tid och ork att återigen skänka denna blogg sitt rättmätiga vederkvickande. För nu är det DAGS igen, känner jag!!!


Orgel-Review of 2013: (The Big Fours!)


Januari var den månaden då den storslagna invigningsbravadceremonin och festivalen gick av stapeln i Skärholmens kyrka i Stockholm, till ära av dess 30-årsdag (tänk att denna orgel snart fyller 31 år...;)! Själv hade jag ej möjlighet att bevista ceremonin... Men jag är ändå rätt övertygad om att detta lär ha firats med ett saftigt staffettorgelspel, präglat av såväl mustiga som frodiga klaviaturbeblandningar och ett vesselliknande froterande, liksom ett övertonsrikt registratursfluktuerande, så till den milda grad!!! =D


   Under samma månad tog även den unga damen Anna von Hausswolff hem månadens kulturpris för sitt i hög grad orgelbaserade succéalbum, Ceremony, utgivet under 2012. =)




Februari
var månaden då jag, tillsammans med mina körvänner från dåvarande Högalids projektkör (numera heter vi Korinthiakören), bevistade en invigningsceremoni av en ny kyrkoherde och vi sjöng loss med sälta tillsammans med flertalet körer och tornblåsare, tillsammans med Nils Larsson über-superba och megaraffiga orgelackompanjemang från övre kyrkoläktaren. Riktigt så att taket lyfte sjumilafaldigt under loppet av någon timme!!!




Därefter har en ca. 3-4 månaders tidsrymd förflugit då jag, åtminstone under våren, gottat mig i en voluminös uppsjö av såväl lunchorgelkonserter som mer högtidsrelaterade konserter i Katarina kyrka, S:t Jacobs kyrka, Högalidskyrkan, m.m, så att det nästan känns som ett Sisyfos-projekt att sondera i djungeln... Men sammantaget så har den varit till STOR belåtenhet! :-)


Juni var månaden, då jag tillsammans med körer i Högalid, en mängd skickliga skådespelare, solister, instrumentalensemble och tekniskt ansvariga, var ute turnerade i Los Angeles med folklustspelet "Värmlänningarna" ute i Thousand Oaks, i California Lutheran University Church, tillsammans med mästerorganisten Mattias Kjellgren. En sannerlig fröjd!!! :-)



  
December var, tillssist, månaden då juloratoriet med "Den heliga natten" gick av stapeln tillsammans med Korinthiakören, Högalids kyrkokör samt körerna Havstrutarna och Kraftkällan från Sofia kyrka resp. Maria Magdalena kyrka. Denna gång var Mattias Kjellgren åter tillbaka framför orgelportativet, fast denna gång på kyrkans kororgel. Ett storslaget maffiosvirtuoseri, som fick kyrkovalven att runga med sina rättmätighetsfasoner, varvat mellan orgelpunktackompanjemang (i sin bokstavliga bemärkelse), kulinariska tårtbitsharmonier och skira ackompanjemangskreationer, varvat med graciösa och elastiska kroppsförflyttningar och fothopp så det står härliga till. :-)
Sannerligen vad man skulle kunna kalla orgelmagnetism så det sjuder mellan parkettgolv och valv, må jag säga!!! ;-) (Se gärna bilden nedan som ett illustrerande exempel på dess strålglansförsedda nimbus!)


Julkonsert i Högalidskyrkan med allehanda korister :-)

Månadens Organ-Words of Wisdom: Må det förunderliga orgelverktyget resa sig rättmäteligen över alla himlavalvsvidder och inom-optiska instrumentala barriärer vinna hävd över universaliastrider i evig tid! :-)

Organ-Work of the year and night! ;-)

 
Sorry, men åter till en favoritrepris... ;-)

---

Slutligen vill jag passa på att tillönska er ett riktigt färggrannt, störthärligt och fantastiskt 2014 fullt av äventyr, sinnesfröjd, livsentusiasm, glädje samt eventuella förverkliganden av livsdrömmar och ambitioner så det må klinga bort mot tusenmilaskogsmarker! :-)

På återskrivande!!!

måndag 23 december 2013

Årets orgel-"ljud"klapp till er!

Nu var det minsannerligen ett drygt halvår jag sist komponerade något alster här inne. Och visserligen har jag haft mina speciella skäl till att låta denna blogg tillfälligt ligga för fäfot. Orsakerna till detta ämnar jag dock att ta upp vid ett senare tillfälle.

Hur som helst; här följer min s.k. orgel-"ljud"klapp till er, i en utpräglad julsångshammondiansk anda:




Enjoy the sleigh ride!!!!! och GOD JUL!

söndag 16 juni 2013

Civilisations-review i 1700-talets rokoko-anda!

Halloj alla orgelfascinatörer, -entusiaster och ivrare där ute i världen!

Nu var det minsann ett bra tag sedan jag sammanfattade mig härinne. Planerar såsmåningom att göra en mini-comeback (till att börja med). Men först och främst tänkte jag passa på att varmt rekommendera avsnitt 9 ur historieprogrammet "Civilisation" till er som denna gång, sammanfallande nog, till en betydande del, handlar om orglar samt hur inflytelserika mäster-orgelkompositörer och minst sagt välbekanta universalgenier som Bach, Händel och Haydn under 1700-talet har färglagt den levande musiken och efterlämnat ett sådant kolossalt, outplånligt intryck inte bara på sin egen samtid, utan också i vårt moderna it-kultursamhälle.
Kolla gärna in denna länk: http://www.tv-tabla.com/tv/program.asp?id?id=axess.se__201306162230
Rejoice! :-)


---

Och här nedan följer några levande livs exempel på detta:


måndag 25 mars 2013

Silencium på orgelbloggarfronten

Hejsan alla orgelspisare, -intressenter och bloggsvärmare där ute!

Nu var det visst ett par veckor sedan min senaste blogguppdatering. Jag kan tänka mig att många av er hängivnaste orgeldiggare och bloggentusiaster undrar var jag hållit hus på sistone. Under de senaste veckorna har jag ägnat mig ovanligt intensivt åt mina idéhistoriestudier (jag läser förnärvarande Idéhistoria II på Stockholms Universitet), där jag för närvarande är i full verkstad med flera olika seminariekurser och med  ett föreliggande uppsatsarbete, där jag väntas bedriva ett smärre forsknings- och skrivningsarbete om naturromantik, västkustromantik samt tanken om en svensk folksjäl som en enande förbindelselänk bakom detta. Om ett par månader tar jag min efterlängtade kandidatexamen i Musikvetenskap (inklusive övriga humanioraämnen). Därefter siktar jag på att fullfölja en master/ev. magisterexamen för att så småningom börja doktorera och bedriva forskning inom några av mina två huvuddomäner tillika specialintresseområden: Musikvetenskap och Idéhistoria. (och ja... helt uteslutet är det inte att jag inriktar mig på en viss orgelforskning, om möjligt något nischad och utmejslad utifrån personliga preferenser) I skrivande stund har jag nämligen kommit fram till att forskningen är min livs ambition, och inspirationen inför att efter bästa möjliga förutsättningar förverkliga detta och, känns just nu högre än någonsin! Jag är därför redo att lägga i ett hårt satsningsjärn för mina förestående mastodontprojekt.
   För övrigt ägnar jag mig aktivt åt cellospel i Botkyrka symfoniorkester: en amatörsymfoniorkester, med en salig blandning av proffs och hobbymusiker samt ett körsjungande i Högalids projketkör, som i skrivande stund är på väg att byta till ett något klämkäckare namn, där vi har många stundande konsertprojekt framför oss, inklusive en skivinspelning och uppsättning av en folkligt inpirerad musikal vid namn "Värmlänningarna", som vi eventuellt kommer att turnera runt med. Vid sidan av detta ägnar jag mig aktivt åt folkmusikspel, dels svensk folkmusik och dels har jag, tack vare min kille, blivit introducerad i den amerikanska hillbilly- och bluegrassgenren. Otroligt roligt, vill jag lova!

Av dessa anledningar har jag, som ni förstår, varken haft tid eller kraft att ägna mig så vurmartat åt orgelupplevelser, researching och liknande och kommer antagligen inte att skriva här så mycket här framöver mer än sporadiskt. Med mycket stor sannolikhet kommer en traditionsenlig månadssammanfattning att dyka upp inom de närmsta veckorna med de enligt mig bästa begivenheter på den världsomfattande orgelarenan samt med ett särskilt fokus på specifikt svenska, kulturspecifika skeenden i den minst sagt voluminösa orgeltillvaron!

Under tiden bjuder jag er på dessa orgelkarameller...


Paradorgelverket "Hope and Glory" av Edward Elgar, ur hans "Pomp and Circumstance"-marscher i sann militäranda. Verket framförs här ekvilibristiskt av organisten Thomas Heywood på Norman & Beard Grand Organ i S:t Peters katedral i Adelaide, som ligger i Sydaustralien!


 Messianska soloimprovisationer av det härligaste slaget! Framfört av Oliver Latry på Royal Albert Hall, 2008.


Och slutligen, till ära av J.S. Bachs nyligen passerade födelsedag, den 21 mars, tänkte jag nu, för er som känner er tillräckligt hågade att avnjuta en dryg timmas himmelsk musik av det ojämförbara slaget, att bjussa på ett färgrikt konglomerat av hans triosonater, framförd av den brittiske mästerorganisten Peter Hurdford. Ecouté! :-)




                                                                      Sist, men inte minst...
 
                                                       Silbermann-orgeln från Namburg i östra Tyskland!



  Ha nu en fortsatt fin "stilla vecka" allihopa och njut av er inre frid och själfullhet. :-)

torsdag 7 mars 2013

Orgelmusik for the week!

Tänkte kvällen till ära ta och bjuda på en smärre kavalkad av orgelstycken i sann mästaranda! Denna gång av J.S. Bach, C. M. Widor och Louis Vierne. - Totalt ca. 2 timmar och 45 minuters behaglig lyssning! Bättre än såhär kan det väl knappast bli? :)



torsdag 28 februari 2013

Sammanfattning av orgelupplevelser under februari månad

Hejsan alla orgeldiggare, -intressenter, -ivrare och -entusiaster från alla möjliga håll där ute i världen!

 Orgeln på bilden: Den s.k. "galleri-orgeln" från S:t James kyrka i New York City, tagen till ära av dess 100-årsjubileum.


Nu går februari månad mot sitt slut och mars närmar sig med stormsteg: förhoppningsvis med en glad dos av vårsol, värme och behaglig grönska. =)
Med detta har det, som i sedvanlig ordning, blivit dags att sammanfatta den gångna månadens mer eller mindre storslagna orgelupplevelser och händelser. Vad ni dock får ha i beaktskap är att mitt centralperspektiv naturligtvis färgas utifrån min personliga förståelsehorisont och referensramar, även om jag i många fall gör ett gott försök att vidga mitt perspektiv till en mer generell nivå.

---

Månadens bästa orgelupplevelse: Naturligtvis Nils Larssons fantastiska, superekvilibristiska insats under högmässe- och kyrkoinstallationsceremonin den 24/2. Briljant så det förslår!

Och för er som länge gått och undrat hur man bemästrar Bachs F-dur toccata och fuga, opus 540, här följer anvisningarna!


















Favorit-orgelmagnet: Lyssna och njut av D. Buxtehude & N. Bruhns gemensamma orgelkonglomerat, framfört av den nederländska organisten Ton Koopman, på den förträffliga, superrekorderliga och adoniskt skimrande Erasmus Bielfedlt-orgeln. Verket omfattar drygt 2 timmars ljuvligt örongodis. Varsågoda! :)

 

Tilläggas kan att orgelverket sedan dess tillkomst 1736 har genomgått ett storvulet restaurerings- och upprustningsarbete med diverse omdisponeringar av verket, inte minst med registerandraget och ryggpositivet i mån av förädling av dess ultimata klangskönhet.

Månadens favoritorglar i Stockholmskyrkor: Den franskromantiska Åkerman & Lund-orgeln i Maria Magdalena kyrka, på delad plats med Katarina kyrkas symfoniska J.L. van del Heuvel-orgel av samma kaliber.


På ett internationellt plan...

Månadens one-hit-wonder-orgel: Den om något megaraffiga Mortier Dance band-orgeln från London med totalt 700 pipor, 19 olika registreringsmöjligheter, 66 tonartsmöjligheter och en minst sagt spektakulär förrådskammare med allt från trummor och cymbaler till glasklart klingande trianglar och xylofoner, motsvarande en musikalisk nöjeskarusell, toppat med förbluffande dekorationsmålningar och hissnande landskapsmålningar på exteriörens alla håll och kanter. 
Just Rejoice!

 















Månadens flash-in-the-pan-orgel: Den spektakulära, innovativt välförsedda kapellorgeln från Naval Academy/Orgelkompaniet i Boston med sin gedigna härkomst från 1940.

 
 














Största orgelframsteg (på ett personligt plan): Har, trots en viss ringrostighet på orgelspelarfronten, på ett skapligt bevåg lyckats få bukt med manövreringssystemet på Markuskyrkans neobarockorgel och lärt mig desto mer vad gäller kordinationssystem och sammanförningsknep mellan hand- och fotklaviatur samt en hög grad bindande notkoncentration. Och själva känslan av att få ett musikaliskt flöde är oslagbart skön, vill jag säga!

Månadens orgelaforism:
Att spela orgel är detsamma som att leda ett land. Man måste använda alla registren, dra ut ett och skjuta in ett annat. Det är inte detsamma som att spela blockflöjt. (Citat av den f.d. brittiske premiärministern, Harold Macmillan, dock i en något omkastad ordning)
Och detta överensstämmer nog bra med vår jordiska verklighet, som ständigt går ut på att genom de skickligaste, mest verkningsfulla medlen lyckas behärska verkligheten på en för oss hanterbar nivå. Inte sant?! :)


More to come!

måndag 25 februari 2013

Högmässan i Högalidskyrkan den 24/2

Igår, söndagen den 24/2 medverkade jag i en högmässa i Högalidskyrkan tillsammans med Högalids projektkör (där jag medverkar som aktivast) och kyrkokör, Sofia motettkör och samt ett gäng professionella tornblåsmusiker och som vanligt den fantastiska mäster-konsertorganisten Nils Larsson. Låtarna vi sjöng var bland annat ett par populära, nyskrivna 2000-talspsalmer (tillsammans med församlingen), Lord bless you and keep you av den brittiske körtonsättaren John Rutter, bestod den ypperligt slagkraftiga, körprismabaserade kanonstycket, Cantate Domino av den tyske barock-virtuoskompositören Buxtehude. Till detta försågs vi med ett supermäktigt, genomströmmande och i upplevelseväg hallelujah-framkallande figuralackompanjemang i förträfflighetens förtecken, först på kyrkans läktarorgel av Åkerman & Lund och sedan på dess mindre (de)kor(försedda-)orgel (fyndigt ord, mån tro?) med sin härkomst från Uppsala.   Konsertens postludium avrundades med en välbekant figuralsats av den ännu okrönte fuga- och kontrapunkt-mästaren J.S. Bach i Eb-tonalitet. Riktigt grandiost och framför allt fängslande med sin enorma, nästintill dansvänliga swing-feeling!

                                           Högalidskyrkans aura i vinterpanorama :)
                                                                  Kyrkans fantastiska läktarorgel!

Högmässeceremonin innebar dessutom en speciell högtidsdag av symbolisk rang då vi välkomnade vår nya kyrkoherde, Katariina Sjöblom med öppna armar, både på "stora scenen" och i form av mingelkalas med ovanligt goda snittar med färggranna ost-, bröd- och grönsakssorter och ett svängigt framträdande av ett gäng folkmusiker.
En minst sagt mäktig och storslagen upplevelse.

Några timmar senare bjöd var det dags att bjuda församlingen på en Musikalkonsert i Livsetikens värld tillsammans med de två operaångsolisterna Fanny Pålsson, Karolina Ollinen, och Daniel Engström: alla superduktiga. Vi fick då sjunga Endless Love ur Lejonkungen, komponerad av Hans Zimmer, Gabriellas sång ur Så som i himmelen samt den tidlösa smashhiten Seasons of Love ur RENT-musikalen. Också en kanonhärlig upplevelse!


Hoppas nu att ni får en fortsatt fin vecka, nu när våren står för dörren.
På återskrivande!

fredag 22 februari 2013

Nygamla orgelkarameller!

Fredagsaftonen till ära så bjuder jag på dessa orgelgodbitar: Cantate Domino av Marco Enrico Bossi samt första satsen av Matteuspassionen av J.S. Bach. Styckena framförs av Engelbrekts Kammarkör samt med Stefan Therstam som organist. Extravagans så det förslår! För att inte tala om den förunderligt vackra, helt förträffliga akustiken som kyrkovalvet erbjuder. =)

tisdag 12 februari 2013

Svensk orgelmusik av det ljuvligaste slaget!


                                           Konsertorganisten och mästertonsättaren Otto Olsson.


Såhär när det vankas Alla Hjärtans Dag tänkte jag passa på att bjuda på detta bedårande orgelstycke, som mycket riktigt heter Romance. Just detta stycke anser jag representerar så många schatteringar, upplevelsedimensioner och känslomanifestationer: Naturskönhet, andäktighet, paradisiskhet, färgrikedom, überromantik, klangblomstring, sann sublimitet. Stycket framförs här av den högkvalificerade frilansviolinisten/-musikern Ingrid Litborn och samt organisten och domkyrkokantorn Jörgen Engström. Lyssna och njut! :-)



                                          ...och ännu ett mästerverk!


   
Som en smakrik kontrast till det ovannämnda bjuds här på ett än mer meditativ O, Olsson-komposition: Preludium och Fuga i F#-dur, opus 52, där orgelklangen får tala rakt in i hjärta och själ... Varsågoda! =)

torsdag 31 januari 2013

Sammanfattning av januari-orglar

Så har det äntligen blivit dags att åter igen sammanfatta de bästa orgelupplevelserna under den gångna januari-månaden. En sann fröjd, om ni frågar mig! :)

Orgeln på bilden: Gustaf Vasas kyrkas franskromantiska orgelfasad. Är den inte gnistrande grann och lysande läcker? =)
 
---

Bästa orgelkonsert: Jag har två favoriter denna gång.
   Dels helt fantastisk lunch-orgelkonsert i Gustaf Vasa kyrka, framförd av Olof Andersson på kyrkans fransk-romantiska läktarorgeln, till ära av altarets 200-årsjubileum! Konserten bjöd på mäktiga, högstämda och mestadels muntra orgelkompositioner, i form av en italiensk orkesterkonsert av den tyske kompositören J.G. Walther, en superbriljant orgelkonsert i D-dur av Johan Agrell och, avslutningsvis, ett osannolikt vacker orgelimprovisationsstycke av självaste Otto Olsson: Sveriges konsertorganist med stort K.
Extra info: Kyrkans altare tillverkades redan 1730 i en väldigt världsrenomnerad tysk katedral och kommer dessvärre i framtiden att utsättas för påfrestningar i samband med ombygget av Citybanan i Stockholm, både utanpå och i innanmätet. Just därför kommer extrainsatser göra för att bevara denna klenod.
  På andra plats, ytterligare en riktigt ljuvlig, nästintill sagolik lunch-orgelkonsert av Åsa Schmidt, med mäktig, livsbejakande Bach-musik och läcker julmusik á la Christmas Carol och The First Noel. En upplevelsemässig resa till det förlovade landet Nangijala.

Månadens favoritorgelstycke: Orgelsonat i E-dur, här framförd av mästerorganisten Otto Olsson! följs här i två sekvenser. ;)
 


Månadens orgelaforism: Orgeln är och förblir enligt mig (på delad plats med cellon) den okrönte Kungen, den obesegrade drottningen, den genialiska prinsen och den fenomenala prinsessan av alla världshistoriens instrument! Orgelinstrumentet är så otroligt universellt, på något sätt. Totally uncontestable! :)


Några stora nymodigheten på orgelstjärnhimlen:
Förutom den megaexklusiva Orgel Acousticum-invigningen, skulle jag vilja säga: den stora orgelinvignings-ceremonin och festivalen i Skärholmens kyrka i Stockholm, till ära av dess 30-årsdag, vilket bland annat innebar ett frodigt stafettorgelspel samt högintressanta och aktuella orgelberättelser av forna samt nutida organister och inte minst, ett färggrannt möte med den ursprunglige antika orgeluppfinnaren: självaste Ktesibius av Alexandria!

Månadens kulturpristagare: Den alldeles enastående, supertalangfulla megastjärnan Anna von Hausswolff, givetvis! :)

Check this out! http://www.dn.se/kultur-noje/kandidat-1-anna-von-hausswolff-musik



Blickar nu fram emot en minst lika stjärnspäckad, innehållsrik och händelsediger februari-orgelmånad, i väntan på ljusare tider. Tills dess önskar jag er alla en fin helg! :)

fredag 25 januari 2013

Nytt Orgelår, nya begivenheter!

Halloj!

Nu har ett nytt orgelår äntligen intagit sin första kurva, och mycket har hunnit hända bara sedan dess.

                 Orgeln på bilden: Föreställer den stora katedralorgeln i Chicago, Illinois


Först och främst: Ingen av er har väl hunnit gå miste om denna spektakulära orgelinvigningsbravad som gick av stapeln förra veckan? :)

http://www.svt.se/wd?widgetId=55603&sectionId=1784&articleId=971210&type=embed&contextSectionId=17848&position=0http://www.svt.se/wd?widgetId=55603&sectionId=1784&articleId=971210&type=embed&contextSectionId=1784&position=0
Mäkta briljant: Supergenialt rent ut sagt!

Jag vill också passa på att rekommenderar er att spetsa era öron extra för att avnjuta ypperligt sublima övertonsklangers mångfassetterings jubelvärdhet. Ädelt så det förslår!

Själv har jag, efter tre månaders bekantskap med Orgel Acusticum, fortfarande varken kunnat släppa taget eller sluta förundras över detta megamaffiosa superorgelverk med sin resning på 4 våningar, 9 000 pipor med 140 ytterst specifika klanger. stärker Skandinaviens kulturprofil i högsta grad och tillför oss en sådan otrolig begeistring. Det är dessutom så otroligt, sagolikt bländade vackert, både exteriörmässigt och soundmässigt! Tanken om att verket en vacker dag ska bli manövrerbart i form av en konserthusmiljöer hemmabiografer känns ännu osannolikt, men ack så fantastiskt!

---


Över till något helt annat: Jag tänkte också passa på att berätta lite om en mer eller mindre nygammal orgelkaliber som jag lyckats få upp fascinationen för på sistone, nämligen Lowrey-orglarna, av det amerikanska fabrikatet Sterling. Denna elektroniska orgelmodell har i själva verket existerat sedan drygt 70 år tillbaka genom den enormt drivna, innovativa Chicago-ingenjören Frederick Lowrey. Orglarna utgör idag fantastisk källa för förädling och produktutvecklande samtidigt som dess rika, keyboardinspirerade registratursystem motsvarar en fullskalig orkesterbesättning som tillsammans bildar helt makalösa harmonier och färgsprakande klanger av det mest lysande slaget.
Det mest intressanta av allt är nog att varje ton har sin helt unika säregenhet, sin alldeles egna integritet.
Något lite extra kul är att verket ger tillgänglighet till ett färggrannt cinnematek med möjligheten att leva sig in i en hindi-influerade Bollywood-värld, samtidigt som den öppnar mynningsvidder för ett individuellt musikskapande både i rent rekreationssyfte, som ett främjande för ens upptäckarglädje eller som ett gränslöst personligt lärande.

Här följer några levande exempel på en magnificens utan dess like!





                       Lite basic-info om Lowrey-orglarna och dess paradisiska klangmöjligheter!


                Inspirationsgivande om hur man registrerar de mest maffiga orkesterklangerna!



              En smula otippat, må va' hänt, men här följer en filmmusikalisk superduperklassiker!


Sist, men inte minst så vill jag rekommendera er om RolandSveriges orgel-joint vesture-bolag, som omfattar en minst sagt kulinarisk dos av orgelvariteter av det läckraste slaget. Bolaget grundades ursprungligen av superkreatören Mr. Kakehashi och Roland Scandinavias f.d. VD Erik Gramkow, och resultatet visar sig ha blivit något alldeles drottninglikt! För alla er hängivna musikfreaks så erbjuds här ett mäkta intressant utbud av portabla kombinationsorglar och karaktärsspecifika kyrkorglar som lämpar sig extra bra för jazz- och rockinspirerad musik. En idealisk tillgång för såväl alla inbitna proffskeyboardister, hobby-jazzmusikanter, shoegaze-entusiaster, kvalificerade konsertpianister som experimentella amatörspelare och liebhabers. Ja, utbudet tycks vara till synes obegränsat.
Se här bara...


Detta ska alltså föreställa en keyboard-orgel av det mer lättportabla slaget.
Färggrannt och fint, minsannemig!


En lyxig kabinett-orgel, byggd på naturmaterial. Verket omfattar ett behagligt upplyst kontrollpanel-system av det elegantaste slaget, kombinerat med ett imponerande, multi-dimensionellt klangförråd, för att inte tala om dess suprema reverb-effekt-funktion och LCD-touch-system med förmåga att frambringa kusligt vackra klanger som för en till en upplevelsemässig katedralmiljö. Ljuvligt som bara den!



Platina-orgel i en tvättäkta modernistisk anda, fascinerande nog i vintage-stuk! Orgeln omfattar dessutom ett häpnadsväckande AT-900P-system, försett med svängiga rytmfaktorer, virveltrummor och orkesterljud utan dess like. Extremt coolt, eller vad säger ni?! =)